Видински бюлетини във Варна, къде ли са варненските?

Видински бюлетини във Варна, къде ли са варненските?
Варненският кмет Кирил Йорданов гласува на балотажа, на който се бори за четвърти мандат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Размяна на бюлетини в градове, започващи с буква „в“, е най-новото проявление на дезорганизация на „Избори 2011“.

Бюлетини за изборите за президент и вицепрезидент, предназначени за Видинска област, са попаднали в избирателни секции във Варна, съобщи в неделя на обяд председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна Иван Лечев, цитиран от „Фокус“.

Лечев посочи, че 1291 бюлетини, предназначени за Видин, са попаднали в избирателни секции във варненския район „Приморски“, като побърза да обясни, че 600 от тези бюлетини вече са заменени, без да бъде нарушавано гласуването.

Той добави също, че вотът на гражданите от Варна, гласували с видински бюлетини, ще се зачете и тези бюлетини ще бъдат приети за действителни. Това става възможно благодарение на факта, че въпросните бюлетини са за избора на президент, а не на кмет.

Неясна засега обаче остава съдбата на бюлетините, които са били предназначени за секциите, получили видински бюлетини.

„Възможно е варненски бюлетини да се намират в друг район на страната. Проблемът е засечен в Пета гимназия и в Спортното училище във Варна“, посочи още Иван Лечев.

Лечев заяви, че в цялата Варненска област гласуването протича нормално и навсякъде е спокойно.

В ОИК – Варна, са подадени и няколко жалби. В избирателна секция в с. Каменар е имало информация за агитация пред урните. Направена е проверка и такъв проблем не е установен, добави Лечев пред Радио „Фокус“ – Варна.

Има информация за агитация и във варненския градски транспорт по линия № 41. Там кондукторът заедно с билетите е раздавал на пътниците и агитационни материали. От транспортната фирма във Варна правят проверка по случая.

Иван Лечев каза, че има сигнал от 169 секция във Варна, където гласоподавателите са били викани поименно. „Това е недопустимо и този проблем е отстранен“, посочи Иван Лечев.

#местни избори #президентски избори #избори #избори 2011 #Варна #кмет на Варна #Веселин Марешки #Кирил Йорданов #ГЕРБ #избирателна активност #бюлетини #Видин #ОИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »