ДПС: Главният прокурор да побърза с проверката за „покушението" срещу Борисов

ДПС: Главният прокурор да побърза с проверката за „покушението" срещу Борисов
Според Лютви Местан разследването би могло да приключи за един ден. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Очакваме от главния прокурор Сотир Цацаров да приключи сигнала по проверката за твърденията на премиера Бойко Борисов, че почетният председател на движението Ахмед Доган е организирал покушение срещу него, обяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

„Това би бил сериозен атестат за работата на новия главен прокурор", каза още Местан, цитиран от „Фокус".

Според Местан разследването по тази тема би могло да приключи за един ден, тъй като материалите, които трябва да се прегледат, са много малко.

Партийният лидер бе категоричен, че ако тези материали съдържат класифицирана информация, Борисов би трябвало да бъде подведен под отговорност за нейното разпространение.

Местан допълни, че ако се окаже, че такъв сигнал липсва, или не отговаря на истината, също трябва да се търси отговорност от премиера в оставка.

Под изявлението за покушение срещу Борисов стоял опасен сценарий за нагнетяване обстановката в страната, целящ да провокира напрежение, а ДПС от своя страна нямало да допуснат това.

„Прокурорът е сезиран и трябва да направи бързо и качествено разследване," подчерта Местан.

Лидерът на ДПС отново обяви, че ще върне проучвателния мандат, който президентът Росен Плевнелиев ще връчи на движението във вторник.

Местан изрази загриженост заради „провала на Обществения съвет, първата по-сериозна инициатива на президента Росен Плевнелиев".

„Утехата е, че това се случва преди сформирането на служебен кабинет и трябва да бъдат извлечени поуките, за да не се повтори това", коментира Местан.

#Лютви Местан #Ахмед Доган #Бойко Борисов #министър-председател на България #Росен Плевнелиев #Президент на България #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"