Служебен вицепремиер да ръководи обществения съвет, предлага Плевнелиев

Служебен вицепремиер да ръководи обществения съвет, предлага Плевнелиев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предлагам Обществен съвет към служебното правителство, но и обществени съвети към съответните министерства на служебното правителство, се казва в изявлението на президента Росен Плевнелиев на консултациите за Обществения съвет към бъдещото служебно правителство.

„Това означава, че задаваме възможност за максимално представителство както в Обществения съвет към служебното правителство, така и в обществените съвети към министерствата на служебното правителство по съответните секторни политики. Тези, които се интересуват от цената на тока, тези, които се интересуват от монополите в енергетиката и в други сектори и тези, които не представляват себе си, а са легитимно избрани представители, са добре дошли в обществените съвети към съответните министерства на служебното правителство. По същия начин – екология, образование и проблеми на студентите, здравеопазване и проблеми на здравеопазването, именно затова създаваме възможно най-богатата палитра за граждански контрол и задаване на посоката към всяко едно от министерствата на служебния кабинет“, казва Плевнелиев.

„Надявам се този формат да покаже своята ефективност и да бъде възприет и от следващото правителство, което ще дойде след служебното, легитимно избрано от народа на идващите избори. Общественият съвет се предлага да се ръководи от заместник министър-председател на служебното правителство“, казва още Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #обществен съвет #служебен кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"