Похапвайте говеждо за нисък холестерол

Похапвайте говеждо за нисък холестерол
A A+ A++ A

Говеждото месо може да бъде също толкова полезно, колкото бялото месо или рибата, показва изследване на шведски учени.

От години любителите на месо бяха съветвани да намалят бургерите и пържолите за сметка на „по-здравословните“ пилешко месо и риба. Ново изследване обаче установи, че крехкото говеждо месо има същите положителни свойства като останалите богати на протеини храни, включително и способността да намалява холестерола.

За целите на експеримента учените наблюдавали теглото и нивата на холестерола на участниците, докато се подлагали на четири различни диети с продължителност от пет седмици. Диетите с повече крехко говеждо месо били точно толкова полезни, колкото тези с пилешко месо и риба, допълват от БГНЕС.

Изследването опровергава възприетото мнение, че червеното месо е по-нездравословно. „Крехкото месо може да допринесе в диета за здраво сърце по същия начин, както бялото месо“, твърдят учените. Друго изследване установи, че средиземноморската диета, богата на зеленчуци и риба и с по-малко месо и мляко, удължава живота с три години.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »