Яне Янев: Президентът присвоява права, които Конституцията не му е отредила

Яне Янев: Президентът присвоява права, които Конституцията не му е отредила
В този консултативен съвет е каша буламач от персони, които са бивши ченгета, отявлени БКП функционери, синдикални босове, които не декларират доходите си, обяви Яне Янев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Консултативният съвет на президента е извънконституционен орган. По незаконен начин президентът се опитва да присвоява права, които Конституцията не му е отредила“, обяви лидерът на РЗС Яне Янев по повод консултациите за Обществен съвет към бъдещото служебно правителство на брифинг в парламента.

„Откъде черпи права този съвет, от Космоса ли? Кой изпрати тези лица в консултативния съвет? Повечето от тях би следвало да са клиенти на прокуратурата. Може би президентът трябва да покани и главния прокурор“, коментира Янев, цитиран от „Фокус“.

„В този консултативен съвет е каша буламач от персони, които са бивши ченгета, отявлени БКП функционери, синдикални босове, които не декларират доходите си. Откъде накъде тези хора ще яхват държавното устройство“, попита Янев.

Той подчерта, че България е парламентарна република и председателят на Народното събрание Цецка Цачева трябва да се намеси, за да запази институционалния характер на парламентарната република.

#Яне Янев #Цецка Цачева #Росен Плевнелиев #Президент на България #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници