Кристалина Георгиева: България може да увеличи дълга, за да стимулира икономиката

Кристалина Георгиева: България може да увеличи дълга, за да стимулира икономиката
България може да увеличи държавния си дълг в името на стимулирането на икономиката, смята Кристалина Георгиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България има известен резерв да увеличи държавния си дълг в името на стимулирането на икономиката, смята еврокомисарят Кристалина Георгиева.

По думите й обаче това трябва да се прави много внимателно и с предварително определени цели как подобна мярка ще помогне на икономиката и на хората, съобщи БНР.

Исканията на българските граждани за повече контрол върху монополите и по-ефективна социална система са разумни и основателни, посочи Георгиева.

Според нея обаче има и искания, които крият сериозни рискове като това за национализация на частни компании.

Кристалина Георгиева изрази увереност, че протестната енергия на българите в крайна сметка ще доведе до положителни промени.

Тя изказа и пълното си доверие, че президентът Росен Плевнелиев ще се справи с отговора на очакванията на гражданите и с предстоящите политически процеси у нас

„Аз имам пълно доверие в президентската институция, която ще доведе до това исканията да могат внимателно да бъдат разпределени в категорията на тези, които са възможни и са за доброто на България, и тези, които не са възможни и всъщност не са за доброто на България - какво може да се реши в краткосрочен план, за какво може да бъде избран нов парламент, правителство, което да поеме отговорности, каза еврокомисарят по международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи пред журналисти в Брюксел.

#Кристалина Георгиева #еврокомисар #Росен Плевнелиев #Президент на България #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"