Цветанов: Опозицията дестабилизира България, Борисов пак ще е премиер

Цветанов: Опозицията дестабилизира България, Борисов пак ще е премиер
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

13 милиона лева са дълговете на МВР към момента, съобщи министърът на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов, като уточни, че в началото на мандата са били над 40 милиона.

Цветан Цветанов смята, че протестите в страната трябва да бъдат мирни. По повод инцидентите след всеки протест и обвиненията на БСП, че от МВР се изнасят документи в края на мандата, вътрешният министър уточни, цитиран от БНР:

„Не бих искал тези, които опорочават мирните, справедливи искания и протести, които се проведоха през последните няколко дни, да бъдат опорочени по подобен начин, по който се държат определени лица. Полицията полага много усилия в тази посока, на първо място да бъде максимално толерантна.

Всичко, което се получава като материал, или секретарката, или съответният министър се разписва за този материал, че му се води. В момента единственото, което правят министрите, ако има материали, които им се водят в съответните деловодства, да бъдат върнати, а при мен това е постоянен процес, и да ви кажа честно, няма материали, които да са задържани, както беше практика, поне от това, което ми казват колегите, от г-н Миков“.

Според Цветанов има целенасочена политика за дестабилизация.

„Цялостната политика на опозицията беше градена в тази посока. Това са Иван Костов, Сергей Станишев, Волен Сидеров, Лютви Местан - систематичната подготовка за дестабилизация на страната“, каза той.

„Има определени политически сили, има определени икономически сили и криминални структури, които ще се постараят да си купят демокрация“, добави Цветанов.

По повод появилите се информации за смяна на директори на областни дирекции на МВР в страната, Цветанов уточни, че няма чистка в министерството.

Вътрешният министър уточни, че ако ГЕРБ спечели отново мандат, Бойко Борисов ще е премиер.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Бойко Борисов #министър-председател на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"