Освободиха Куката

Освободиха Куката
Снимка: Actualno.com
A A+ A++ A

Съдът освободи от ареста с мярка „подписка“ Владислав Николов–Куката, обвинен за част от палежите на автомобили в София.

Софийският градски съд отмени мярката на Софийския районен съд „задържане под стража“ на Владислав Николов, предаде „Фокус“.

Куката беше обвинен и задържан за палежи на три автомобила в столичния кв. „Западен парк“ на 12 декември.

Според съдията единственото косвено доказателство, че Николов е извършил престъплението, в което е обвинен, са намерените следи от бензин и дизел по ръцете му.

Не могат да бъдат направени категорични изводи от тези доказателства, че той е извършил престъплението, е становището на съда.

Вторият задържан заради съмнения за предизвикване на палежи на коли в столицата Юлиян Ковачки е все още в ареста с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Той е обвинен за опожарените автомобили в столичните квартали „Младост“ и „Хаджи Димитър“.

След като беше задържан в нощта срещу 16 декември, Ковачки беше подложен на детектор на лъжата, на който се провали и призна за престъпленията.

В сряда Софийският районен съд пусна от ареста под парична гаранция от 700 лв. 27-годишния Радослав Стоянов, който бе обвинен за палеж на коли в столичния кв. „Захарна фабрика“.

За около два месеца в София са унищожени чрез палеж над 50 коли. През последните две седмици бяха опожарявани коли и в други градове на страната.

#автомобил #палеж #София #Владислав Николов #Куката #Юлиян Ковачки #Радослав Стоянов #гаранция #съд #Младост #Хаджи Димитър #Захарна фабрика #Западен парк #Софийски градски съд #Софийски районен съд #мярка за неотклонение #подписка #задържане под стража

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »