Иван Костов: България е в много рискована ситуация

Иван Костов: България е в много рискована ситуация
Според Костов, мерките, които трябва да вземе служебното правителство, трябва да са насочени към удовлетворяването на искането на гражданите да се спрат злоупотребите на монополите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Важното е в момента президентът Росен Плевнелиев да обяви какво очаква от служебното правителство, за да може то да изпълни основната си роля, да успокои страната и да я доведе до избори, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

"Не мога да си обясня увеличението на сметките за ток. И аз съм изправен пред този феномен. Надявам се контролните органи да обяснят на какво се дължат те", коментира Костов пред БНТ. 

Лидерът на ДСБ обясни, че има много рискове пред държавата в нажежената ситуация в момента - спад на бюджетни приходи, които могат да се получат от потъване на икономиката в сивата зона, където не се плащат данъци, спад на потреблението, отдръпване на плащания от ЕС. Всеки се отдръпва с едно на ум от сложната обстановка в страната, смята той.

Според Костов, мерките, които трябва да вземе служебното правителство, трябва да са насочени към удовлетворяването на искането на гражданите да се спрат злоупотребите на монополите.

Костов коментира изявлението на Сергей Станишев от сряда, че няма да е следващият премиер, с невъзможността на червения лидер да се справи с тежките проблеми. Той допълни, че за разлика от Борисов и Станишев не е вкарвал България в криза, а я е изваждал от нея.

#Иван Костов #ДСБ #избори #сметки за ток #България #Сергей Станишев #криза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"