Крадат автомобили, оставени с включени двигатели

Крадат автомобили, оставени с включени двигатели
Зимните месеци са допълнителна предпоставка за зачестяването на тези престъпления, смятат органите на реда. Снимка: 300.open-youth.org
A A+ A++ A

Кражби на коли, оставени непредпазливо от водачите им с включени двигатели, са извършвани през последните дни в София.

Служители на СДВР издирват извършителите на кражбите, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В последните дни има няколко случая. Кражбите са извършени по идентичен начин, използвана е непредпазливостта на водачите, които оставят колите си с включен двигател.

Две от престъпленията са станали в четвъртък. Около 7.00 часа пред училище в Горна баня собственичка на джип „Тойота“ оставя двигателя включен, докато заведе детето в сградата. Докато тя се върне, в рамките на пет минути, джипът изчезва.

В 13.00 часа вчера в кв. „Княжево“ по същия начин е откраднат втори джип – собственичката слиза от автомобила, за да вземе детето си от учебно заведение.

Преди два дни, докато шофьор на лек автомобил „Голф 4“ си купувал вестник, видял как колата му потегля и изчезва пред очите му.

Тези три престъпления, както и такива, при които собствениците на автомобили слизат да ги почистят от снега и оставят двигателя включен, са повод столичните криминалисти да напомнят отново на шофьорите да проявяват повече внимание.

По никакъв повод да не напускат автомобила, без да изгасят двигателите и да вземат ключовете със себе си.

Зимните месеци са допълнителна предпоставка за зачестяването на тези престъпления, смятат органите на реда.

Обикновено извършителите – членове на организирани престъпни групи, просто се възползват от ситуацията и проявената непредпазливост.

#голф #Княжево #Тойота #Горна баня #СДВР #коли #кражби #престъпления #МВР #двигател #автомобил

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?