Европейската народна партия: Стоим твърдо зад Борисов

Европейската народна партия: Стоим твърдо зад Борисов
Бойко Борисов и Жозеф Дол. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Аз лично, както и Европейската Народна партия, винаги сме подкрепяли и твърдо стоим зад Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ, заяви председателят на групата ЕНП в Европарламента Жозеф Дол в телефонен разговор с Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

"Вие имате пълната ни подкрепа и на предстоящите парламентарни избори. Решението да подадеш оставка никога не е лесно. Това изисква силата на истинския държавник. ГЕРБ показа, че когато се отнася или става въпрос за националния интерес и за интереса на гражданите, геополитическите, корпоративните и личните мотиватори не могат да определят политическия дневен ред", категоричен бе Дол.

Цветанов запозна Жозеф Дол с причините, поради които правителството е подало оставка и с актуалната ситуация в страната. По време на разговора Жозеф Дол даде висока оценка за досегашното сътрудничество между ЕНП и ГЕРБ.

„Това е първото българско правителство, което има смелостта да провежда реформи. Предизвикателствата са преoдолявани и с гражданите, които участват активно в процеса", подчерта Дол.

По думите му - в контекста на изключителна икономическа и финансова криза, правителството на ГЕРБ положи значителни усилия и успя да гарантира европейското развитие на България.

„От днес до 2020-та година, благодарение на Борисов и на правителството на ГЕРБ, България ще се възползва от увеличаване на европейското финансиране", каза още Жозеф Дол.

Той изрази готовност за провеждане на работна среща с ръководството на ГЕРБ в София или в Брюксел преди изборите.

#Европейската народна партия #ЕНП #ГЕРБ #Европарламента #Жозеф Дол #Цветан Цветанов #София #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"