ЕРП-тата оказват пълно съдействие на проверяващите

ЕРП-тата  оказват пълно съдействие на проверяващите
Проверката трябва да приключи до един месец. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нямаме поводи за притеснение, защото сме спазвали законите и сме работили в съответствие с нормативната уредба. Ще окажем съдействие на проверяващите органи и ще продължим да изпълняваме задълженията си професионално, коментира Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

По-рано главният прокурор Сотир Цацаров съобщи за започналите проверки и в трите енергийни дружества.

От ЕВН изпратиха официално писмо до медиите за проверката в централата на компанията и подчертаха, че ръководството оказва пълно съдействие на служителите на прокуратурата и данъчните.

От „Енерго-Про“ посочват, че компанията не е уведомявана за предстояща проверка, а са научили за нея от медиите. Представителите на прокуратата пристигнали за проверката около 11:30 часа.

„Енерго-Про“ ще им окаже пълно съдействие и ще им предостави необходимата за извършване на проверката информация. Компанията няма притеснение от извършването на проверката, тъй като принципно е обект на постоянен контрол през годината от различни държавни институции, се посочва в съобщението. Там се допълва, че такива проверки се приветстват от компанията, защото „ще помогнат в обстановка на обществено напрежение да покажем, че поддържаме високи стандарти на професионализъм и спазване на законите в нашата дейност“.

Проверката трябва да приключи до един месец.

#ЕВН #ЕРП #енергийни дружества #Сотир Цацаров #Главният прокурор #България #ЧЕЗ #„Енерго-Про“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"