Търсят се кръводарители за самозапалилия се Пламен Горанов от Варна

Търсят се кръводарители за самозапалилия се Пламен Горанов от Варна
Пламен Горанов е в изкуствена кома в болницата с 80% изгаряния и с опасност за живота. Снимка: Би Ти Ви
A A+ A++ A

Кампанията за кръводаряване в полза на самозапалилия се Пламен Горанов от Варна продължава.

Състоянието на мъжа, който протестира срещу монополите и управлението, остава тежко, съобщиха негови близки пред Би Ти Ви, цитирана от „Дневник“.

Всеки, който иска да помогне, може да дари кръв в Кръвния център в болница „Св. Анна“. Кръвната група на дарителите няма значение. Единственото условие е да бъде посочено, че тя се дарява за Пламен Горанов.

Приятелите му коментираха, че самозапалването му може да бъде определено като отчаян акт, но самият Пламен в никакъв случай не е бил отчаян човек. Протестите срещу монополите за него били като пробуждане.

Близките му са създали инициативна група „Възпламеняване“, чиято цел е да разясни на обществото що за човек е той и да съдейства за привличането на още кръводарители за него.

53-годишният Венцислав Василев се самозапали в сградата на Община Раднево във вторник. С това случаите на самозапалване през последния месец стават общо три. На 18 февруари мъж се заля с бензин на пешеходна пътека във Велико Търново и се запали, а по-късно почина от раните си.

Два дни по-късно във Варна се запали и Пламен Горанов. С този акт той поиска оставката на кмета Кирил Йорданов и всички съветници.

Пламен Горанов е в изкуствена кома в болницата с 80% изгаряния и с опасност за живота.

#Пламен Горанов #Варна #Кирил Йорданов #Раднево #Велико Търново

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »