Срещата за „Пирогов“ се провали

Срещата за „Пирогов“ се провали
Десислава Атанасова и Пламен Цеков, сн. БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Десислава Атанасова и управителят на НЗОК Пламен Цеков не успяха да тушират ескалиралото напрежение в Института за спешна медицинска помощ „Пирогов“ на провелата се във вторник сутринта среща по повод орязаните лимити и бюджета на болницата.

Директорът на „Пирогов“ доц. Стоян Миланов обяви след срещата, че тя не е била конструктивна, тъй като Атанасова и Цеков не са дали гаранции надлимитната дейност на болницата за цялата година ще бъде платена, предаде „Медиапул“.

Миланов обясни, че болницата е получила гаранции, че надлимитната дейност ще й бъде платена само за януари и февруари. Той допълни, че надлимитната дейност се плаща със закъснение от страна на НЗОК, а такова забавяне „отваря дупка“ в бюджета на лечебното заведение.

Миланов коментира, че методиката, по която НЗОК плаща на болниците, трябва да бъде променена или някой да поеме отговорност за въведения начин на финансиране. Директорът на болницата си дава сметка, че при една оставка е вероятно нито една болница да не си получи парите, но по думите му някой трябва да поеме отговорност.

Затова от болницата продължават да поддържат искането на Българския лекарски съюз за оставката на управителя на НЗОК Пламен Цеков, който във вторник лаконично коментира: „Вече ми омръзна, една седмица я коментирам. Нека да я искат, какво да направя“.

Миланов съобщи, че в момента в „Пирогов“ няма протестни настроения. Преди ден от лечебното заведение уточниха, че ако лекар от „Пирогов“ иска да отиде на насрочения от БЛС за четвъртък протест, той може да го направи в качеството му на член на съсловната организация.

#Десислава Атанасова #НЗОК #Пламен Цеков #доц. Стоян Миланов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници