Гласуват мораториум на лихвите върху прогнозните сметки за парно

Гласуват мораториум на лихвите върху прогнозните сметки за парно
Това е мое решение. Съгласие има от страна на всички политически сили в Общинския съвет, обясни Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Столичният общински съвет ще гласува в четвъртък дали да отпаднат лихвите върху прогнозните сметки за парното, което беше предложено от кмета Йорданка Фандъкова.

В сряда ще станат ясни мерките, които ще бъдат предложени на Общинския съвет за подобряване на услугите в „Топлофикация София“ и реалното отчитане на топломерите, съобщи БНР.

„Това е мое решение. Съгласие има от страна на всички политически сили в Общинския съвет, които бяха миналата седмица на среща с потребителските организации“, обясни Фандъкова.

„На срещата с потребителските организации заедно с другите колеги присъстваше председателят на групата на БСП, който също участва, пое им ангажимента, каза своето мнение, а какво е казал Георги Кадиев, не мога да следя“, каза още столичният кмет по повод позицията на Кадиев, който предупреди, че „Топлофикация София“ ще фалира, ако предложенията на Фандъкова бъдат приети.

„Аз предпочитам да имаме обективна експертиза, затова съм поканила учени от Техническия университет, с присъствието на граждани, с граждански контрол да се правят и проверки на абонатни станции, сметки и в същото време да се обследват предложенията, които се дават за промяна в цялата философия“, посочи Фандъкова.

Недоволните от високите сметки за парно в София обявиха, че ще протестират отново пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма на 3 март.

#Йорданка Фандъкова #"Топлофикация София" #Георги Кадиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"