Плевнелиев: Господ е с ГЕРБ

Плевнелиев: Господ е с ГЕРБ
Росен Плевнелиев заяви, че очаква да победи на президентските избори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Господ и времето през цялата предизборна кампания са били с ГЕРБ, заяви в неделя при подаването на гласа си кандидатът на управляващата партия за президент Росен Плевнелиев.

„Човек, който се отнася с вяра в доброто, получава подкрепа, виждам го всеки ден, дори и днес“, заяви кандидатът за държавен глава, цитиран от БГНЕС.

Той каза, че през цялата кампания е имал възможност да се запознае и да стисне ръцете на хиляди хора, както и да им каже, че „България има нужда от джентълменство, от европейско поведение“.

Плевнелиев даде ясно да се разбере, че очаква да победи на балотажа на президентските избори.

В първия тур той получи 40.11% от гласовете срещу 28.96% за неговия опонент от БСП Ивайло Калфин, разлика от около 11%, или 375 000 гласа.

„Винаги съм вдигал летвата високо, винаги съм вярвал, че човек трябва да се бори не само за победа, а за кауза, а каузата днес тук, на тези избори, е много важна. Това е каузата за ускоряване развитието на България“, каза още той.

„Аз гласувах за едно динамично и прагматично президентство. Гласувах за европейското развитие на България“, добави той. На компетентните органи Плевнелиев оставя да си свършат работата по отношение на съмненията за изборни манипулации. „Има компетентни органи, които трябва да посочат дали трябва да се притесняваме или не“, добави Плевнелиев. Все пак той очаква „драматично“ подобрение на изборния процес.

Плевнелиев също така заяви, че след като гласува, ще прекара изборния ден в разходка със семейството, готвене на палачинки и следобедно каране на велосипеди.

#Росен Плевнелиев #Ивайло Калфин #ГЕРБ #БСП #президентски избори #избори 2011 #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"