БСП: Прокуратурата да забрани на Дянков да напуска България

БСП: Прокуратурата да забрани на Дянков да напуска България
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира и да задържи Симеон Дянков на територията на страната до изпълнението на бюджета, призова евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

„Трябва да видим каква е ситуацията в държавата, защото не съм убедена, че имаме 2 млрд. лв. за болниците“, каза Йотова в интервю за Би Ти Ви, цитирано от Дарик.

В коментар за предстоящия Консултативен съвет за национална сигурност Йотова заяви, че президентът Росен Плевнелиев е допуснал грешка, защото освен политическите партии, е трябвало да покани и представители на протестиращите.

„Сега на КСНС ще чуем устен доклад от Цветан Цветанов как се осигурява общественият ред в страната“, добави евродепутатът.

По думите й основните задачи на служебния кабинет са да оправи фактурите на ЕРП-тата, да се направи анализ на финансовото положение на държавата заради опоскания фискален резерв, както и подготовката на изборите.

В отговор зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев опонира, че е оставен един работещ бюджет - повишени пенсии от 1 април.

„Осигурихме 15 млрд. евро от Европа“, каза още Главчев.

Той разкритикува и отказа на Сергей Станишев да приеме да състави правителство до провеждането на изборите.

„Явно излизането на слънце е проблем за Станишев“, добави Главчев.

„Не сме съгласни Румен Овчаров да стане министър на икономиката, а Румен Петков на вътрешните работи. Въпреки това ще дадем 20 депутати, за да могат веднага да вдигнат пенсиите, майчинските и да повишат чувствително доходите на хората“, обясни Главчев.

#Румен Петков #Румен Овчаров #Сергей Станишев #Димитър Главчев #Цветан Цветанов #Президент на България #Росен Плевнелиев #Сотир Цацаров #Симеон Дянков #Илияна Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"