БСП: Предложението на Борисов е театър за оцеляване на ГЕРБ

БСП: Предложението на Борисов е театър за оцеляване на ГЕРБ
Няма промяна в позицията на партията за необходимостта от бърз отказ от мандат за съставяне на нов кабинет, подчерта Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предложението на премиера в оставка Бойко Борисов да осигури 20 депутати на БСП и ДПС, които заедно със Синята коалиция и „Атака“ да съставят ново правителство в рамките на този парламент, е театър за оцеляване на ГЕРБ, обяви говорителят на БСП Ангел Найденов.

„Това е поредната сценка от лошия сценарий от пресконференцията на Борисов с протестиращи миналия вторник, на която трябваше да се набележат мерките, които уж да решат проблемите на хората“, подчерта Найденов пред „Дневник“.

Той посочи, че няма промяна в позицията на партията за необходимостта от бърз отказ от мандат за съставяне на нов кабинет, разпускане на този парламент, бързо съставяне на служебно правителство и предсрочни избори през април.

„Това Народно събрание не може да излъчи нищо - нито нов кабинет, нито програмен, какъвто лансира десницата“, смята Найденов.

„Борисов да спре да ни занимава с неговите, меко казано, странни идеи“, така коментира говорителят на БСП предложението на премиера да осигури подкрепата на 20 депутати от партията му.

„ГЕРБ се опитва да протака и да удължи живота на този парламент, очевидно разчита на това хората бързо да забравят кой ги изведе на улицата - правителството на Борисов и ГЕРБ и плачевните резултати от управлението им, което доведе страната до криза“, заяви Найденов.

Той отхвърли твърденията на Борисов, че метеж е свалил правителството.

„Ще се опитват по всякакъв начин да обяснят падането си от власт с причини, различни от отчаянието, бедността, безработицата и мизерията, прогнозира говорителят на БСП“, коментира Найденов.

Според него ГЕРБ не иска да види, че хората са излезли на улицата заради пълната липса на перспектива, резултат от управлението й.

#Бойко Борисов #министър-председател на България #служебен кабинет #програмно правителство #Ангел Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"