„Топлофикация“ ще обжалва решението на антимонополната комисия

„Топлофикация“ ще обжалва решението на антимонополната комисия
КЗК наложи глоба на дружеството в размер на 338 094 лева. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

„Топлофикация София“ ще обжалва решението на Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха от дружеството.

Антимонополната комисия наложи глоба на дружеството в размер на 338 094 лева.

От „Топлофикация София“ се заканиха да обжалват решението на Комисията, тъй като то било неправилно и необосновано, а размерът на наложената глоба не бил определен коректно на базата на реалните приходи на дружеството от дялово разпределение на топлинна енергия през 2011 г., се посочва в съобщението.

Компанията не е забавила навлизането на свой конкурент на пазара на дяловото разпределение в столицата, а е действала изцяло в защита на своите клиенти, обосновават се от „Топлофикация София“.

Според дружеството експертите на компанията са настоявали да бъдат коректно изготвени и представени необходимите документи съобразно законодателството и след това да се пристъпи към сключването на такъв договор.

В нормативната база не е изрично посочен краен срок за сключване на договор с търговец за извършване на услугата дялово разпределение, твърдят от дружеството.

Фирма „ПМУ Инженеринг“ е оттеглила претенциите си към „Топлофикация София“ и е заявила желанието си да бъде прекратена процедурата.

Въпреки това КЗК е решила да не се съобрази с искането на фирмата топлинен счетоводител и се е самосезирала по казуса, се казва в изявлението.

Предвид така посочените факти и обстоятелства „Топлофикация София“ не е нарушила нормативната уредба и ще предприеме действия за обжалване на решението на КЗК пред ВАС, обещават от дружеството.

Сумата, посочена в решението на КЗК, не може да бъде начислена в сметките на клиентите, тъй като столичани плащат според показанията на търговските уреди – топломерите, монтирани в абонатната станция на сградата, посочват от „Топлофикация София“.

#"Топлофикация София" #Комисия за защита на конкуренцията #КЗК #глоба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"