Евгений Дайнов: Израстването на Плевнелиев силно безпокои Борисов

Евгений Дайнов: Израстването на Плевнелиев силно безпокои Борисов
Борисов се опитва сега да ни покаже, че все още той е силната фигура, коментира политологът Евгений Дайнов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Израстването на президента Росен Плевнелиев силно безпокои премиера в оставка Бойко Борисов, смята политологът Евгений Дайнов.

„Първо, президентът разкритикува ГЕРБ, че е сдал властта преждевременно, и второ, с излизането си пред протестиращите Росен Плевнелиев започна да гради личен авторитет“, обясни Дайнов пред БГНЕС.

„Бойко Борисов не излезе да си говори с протестиращите в нито един миг. Това израстване на Росен Плевнелиев, естествено, безпокои Бойко Борисов, и то много силно“, подчерта Дайнов.

„Борисов се опитва сега да ни покаже, че все още той е силната фигура, но си личеше, че вече е разбрал за постепенното израстване на Плевнелиев и сега ние ще видим как ще се развие този странен диалог“, прогнозира политологът

По думите му Борисов се опитва да инструктира президента, въпреки че няма конституционно и политическо право да прави това.

„Но той го направи, защото президентът става независима от ГЕРБ институция с два хода“, посочи Дайнов.

По повод изказването на Борисов, че ще вкара 20 депутати на ГЕРБ в парламента при служебен кабинет на БСП и ДПС, за да работи Народното събрание, Дайнов коментира, че това е играта на Бойко Борисов откакто е подал оставка.

„Той се опитва отново, както правеше в продължение на повече от 10 години, когато иска, да застане на страната на народа против политическите партии, против властта и да каже: ето аз с олигархията, с монополистите, с политическия картел, с партиите нямам нищо общо“, каза още Дайнов.

„Борисов си представя, че ако има такъв програмен или експертен кабинет за 3-4 месеца, той да стои отвън и да подвиква. И така отново да бъде припознат като момчето от Банкя, което ще поведе народа. Което е изключително плоска и детинска поза и доколкото виждам, никой от политиците не му се връзва засега“, коментира Дайнов.

#Бойко Борисов #министър-председател на България в оставка #Евгений Дайнов #Росен Плевнелиев #Президент на България #протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »