Най-големият полицейски синдикат мина на страната на протестиращите

Най-големият полицейски синдикат мина на страната на протестиращите
СФСМВР изпрати писмо до българските граждани и до президента Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-големият полицейски синдикат, известен с острите си позиции срещу ведомственото ръководство - Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР), подкрепи масовото недоволство срещу политическата система в България и поиска гражданска квота в ръководството на силовото министерство.

„Отчитайки искреното желание на гражданското общество в България за промени, ние, като хора, които за четирите години от съществуването ни като синдикат доказахме, че сме принципни в отстояването на социалните и икономическите права на служителите в МВР, искаме да споделим с вас и да получим подкрепата ви за промени и в системата на МВР“, се казва в писмо на СФСМВР до българските граждани и до президента Плевнелиев, предаде Дарик.

„В искането си за промени в МВР сме мотивирани от желанието си българският полицай, пожарникар, спасител - всеки служител в нашето Министерство - да бъде в услуга и помощ на гражданите. С промените в МВР ние искаме между гражданите и служителите да има взаимно уважение и доверие, за което ни е нужна вашата помощ и подкрепа“, заявяват още служителите на МВР.

#Синдикалната федерация на служителите в МВР #СФСМВР #синдикат #МВР #протест #проестиращи #България #Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"