Българи в Германия протестират от солидарност с демонстрациите у нас

Българи в Германия протестират от солидарност с демонстрациите у нас
Сънародниците ни в Германия се питат как е възможно сметките за ток в България да са по-високи от тези в Германия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Под лозунга "Да подкрепим хората в Родината" българите в Германия организираха демонстрации в Берлин, Дюселдорф, Франкфурт и Мюнхен.

Организаторите на демонстрациите заявиха във "Фейсбук", че целта им е и българите в Германия, които искат да изразят своята солидарност към протестиращите в България срещу обедняването, да се обединят и да подкрепят сънародниците си в родината, предаде БНР.

Във Франкфурт демонстрацията е пред кметството.

Българи са се събрали на демострация на солидарността в Мюнхен и на площада "Хайнрих Хайне" в Дюселдорф, а проявите пред българското посолство в Берлин ще са следобед.

Организаторите на демонстрациите на солидарността изпратиха отворено писмо до германските медии, в което информират германската общественост какво точно поражда масовите протести в България и какви са исканията на протестиращите.

Сънародниците ни в Германия споделят очакванията си, че който и да поеме властта в България, ще допринесе за справяне с корупцията и извършване на реформи, които да доведат до повишаване на жизнения стандарт и ликвидиране на бедността.

Българите в Германия задават и въпроса как е възможно сметките за електроенергия в България да са станали по-високи от тези в Германия.

Гражданските протести в България са подкрепени от наши сънародници, живеещи в чужди държави. Насрочени са митинги в САЩ, Великобритания, Испания, Ирландия.

#Германия #протест #България #САЩ #Великобритания #Испания #Ирландия #Берлин #Дюселдорф #Франкфурт #Мюнхен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"