„Холивуд" се готви за връчването на „Оскар"-ите

„Холивуд" се готви за връчването на „Оскар"-ите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Американската академия за киноизкуство ще връчи най-престижните филмови награди, "Оскар", на церемония в Лос Анджелис в нощта срещу понеделник българско време.

За най-добър филм за номирани "Амур", "Арго", "Зверове на дивия юг", "Джанго без окови", "Клетниците", "Линкълн", "Животът на Пи", "Наръчник на оптимиста" и "30 минути след полунощ", припомня БиБиСи, цитирана от БНР.

С най-много номинации тази година е филмът "Линкълн" на Стивън Спилбърг - цели 12. Втори е "Животът на Пи" на Анг Ли с 11, а на трето място са "Клетниците" и "Наръчник на оптимиста" с по 8 предложения за награда.

Бен Афлек вече обра най-различни американски филмови награди за творбата си "Арго", която разказва за операцията по освобождаване на сътрудниците на американското посолство в Иран през 1978 година. Той обаче не попада в петицата на най-добрите режисьори за годината. Един от тях - Стивън Спилбърг, е автор на най-касовото произведение за последните 12 месеца - "Линкълн" донесе приходи от 144 милиона долара в американския боксофис.

Водещ на тазгодишната церемония по връчване на филмовите награди "Оскар" ще бъде комикът Сет Макфарлън. Шоуто ще се състои в "Долби тиътър", а Макфарлън сподели пред СиЕнЕн, че докато се е готвил за него, е потърсил за съвет Били Кристъл, който девет пъти е бил водещ "Оскар"-ите.

„Говорих с Били Кристъл. Той беше изключително мил и наистина полезен. Отдели голяма част от времето си, за да разговаряме. Получих практически съвети и съм много му благодарен. Каза ми например, че трябва да съм с удобни обувки, за да изляза на сцената", разказва Макфарлън.

#Холивуд #Оскар #Линкълн #Стивън Спилбърг #Амур #Арго #Джанго без окови #Клетниците #Линкълн #Животът на Пи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"