Граждански форум: Разни актьори, музиканти и т.н. да не се опитват да яхнат вълната

Граждански форум: Разни актьори, музиканти и т.н. да не се опитват да яхнат вълната
Правителството на ГЕРБ падна защото не се вслуша в исканията на народа си, каза Людмила Манова, водач на протестите в Благоевград. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Координатори от 24 града в България представят позициите си на граждански форум на националните протести в София.

"Разни актьори, музиканти и т.н. да не се опитват да яхнат гражданската вълна, да не си правят такива илюзии. Нямат право да правят някакви искания на гърба на хората", каза Людмила Манова, координатор на протестите от Благоевград, предаде информационна агенция "Фокус".

Янаки Ганчев, координатор на протеста на Орлов мост в София, каза, че 23 години в страната няма реална конкуренция. Има пазарна икономика без реална конкуренция. Няма либерална конкурентна среда в сферата на енергетиката. Тя не се е състояла и нито едно правителство досега не пожела да го направи.

„След като Благоевград започнаха протестите, Варна се присъединиха с ежедневни протести и започнаха да нарастват, в София излязохме в подкрепа с Варна”, каза Ганчев.

„Нещата биха приключили мирно и тихо, ако не бяхме съгласували помежду си за преминаване в национална политическа стачка. На 17 февруари на практика преминахме към национална политическа стачка, която се изразява в гражданско неподчинение”, заяви Янаки Ганчев.

Според него оставката на правителството е вследствие на това, че във Варна две седмици всеки ден е имало протести, в Благоевград също.

#София #Варна #Благоевград #Людмила Манова #Янаки Ганчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"