Калфин: Гласувайте, за да не „гласува“ МВР

Калфин: Гласувайте, за да не „гласува“ МВР
Кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин гласува в София в 28-о СОУ „Алеко Константинов“, кв. Красна поляна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът на БСП за президент Ивайло Калфин призова българите към висока активност на балотажа, за да не позволят „министърът на вътрешните работи да говори от името на избирателите“.

Калфин, който пусна бюлетина малко след 10.00 ч. в 28-о СОУ „Алеко Константинов“ в кв. Красна поляна в София, изостава с около 11%, или 375 000 гласа от конкурента си от ГЕРБ Росен Плевнелиев, след като на първия тур той спечели 28.96% срещу 40.11% за Плевнелиев.

„Надявам се хората с гласа си да определят резултата от изборите, не искам министърът на вътрешните работи да говори от името на избирателите. Гласувам с надеждата България да върви напред като европейска държава, да има самочувствие и достойнство, което означава корекция на приоритетите в парламента и правителството“, добави Калфин, предаде БГНЕС.

Кандидатът на БСП сподели още, че очаква вторият тур да мине много по-добре от първия и да има висока избирателна активност „за да не се случи това, което стана на първия тур – сигнали за заплашвани хора, които не са гласували както трябва“.

„За да не стане това, което видяхме за пореден път с купуване на гласове в Столипиново за управляващата партия и което видяхме вчера с пребития застъпник в Лом, посочи Калфин, надявам се много хора да участват във вота, за да не могат служебно да бъдат спечелени изборите“, заяви Калфин.

Наложи се Калфин да коментира и размяната на реплики от петък между премиера Бойко Борисов и лидера на БСП Сергей Станишев за „целувката“, т.е. подкрепата от страна на лидера на ДПС Ахмед Доган.

„Целувам жена си обикновено. Има един друг, премиерът, когото целуват непрекъснато и там има дълга опашка“, отговори Калфин на въпроса за тъй наречените „целувчици“.

Калфин каза, че днес ще почива, ще се среща с приятели и ще очаква резултатите от вота.

#Росен Плевнелиев #Ивайло Калфин #ГЕРБ #БСП #президентски избори #избори 2011 #избори #МВР #Ахмед Доган #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2011
Последно от Избори 2011

Всички новини от Избори 2011 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници