Няколкостотин военни излязоха на патриотично шествие

Няколкостотин военни излязоха на патриотично шествие
Шествието е под надслов "За България, за Българската армия". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няколкостотин души излязоха на патриотично шествие, организирано от Българска офицерска легия "Раковски". Шествието е под надслов "За България, за Българската армия", предаде  БГНЕС.

Шествието започна с едноминутно мълчание в памет на героите, дали живота си за България и под звуците на "Велик е нашият войник" се отправи от Паметника на Незнайния войн към площад "Независимост" като временно блокира едно от пътните платна на булевард "Цар Освободител".

"Това, което виждаме в обществото е насаждане на омраза между армия и народ. Политиката, която се провежда от Министерство на отбраната досега е единствено и само за отнемане на социални и професионални права на българските военнослужещи без адекватна компенсация", заявяват военните.

Военнослужещите, съгласно Закона за отбраната и въоръжените сили, нямат много механизми, с които да изразят своето мнение като граждани на тази страна.

"Затова взехме решение още в началото на месец януари за организиране на второ национално-патриотично шествие", обясни председателят на легия "Раковски" майор Иван Милов.

#патриотично шествие #майор Иван Милов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"