Яне Янев: Грешката на Борисов бе, че не вкара 10 министри в затвора

Яне Янев: Грешката на Борисов бе, че не вкара 10 министри в затвора
Лидерът на РЗС смята, че заедно с предсрочните избори, трябва да се проведе и референдум дали хората искат свикването на Велико Народно събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Кардиналната грешка на Борисов бе, че през първите 100 дни от мандата на ГЕРБ не вкара 10 министри в затвора, а има документи това да се направи по бързата процедура, заяви ледерът на РЗС Яне Янев.

"Ние сме готови и ще представим нашите кандидати и листи. Георги Марков от РЗС трябва да е служебен премиер. Хората трябва да разберат, че държавата в този вид няма как да проработи, трябва да се смени конституцията и да няма политическа намеса в съдебната система. Ние сме страна в която има кметове феодали", категоричен бе Яне Янев пред Нова телевизия.

Лидерът на РЗС смята, че  заедно с предсрочните избори, трябва да се проведе и референдум дали хората искат свикването на Велико Народно събрание и промяна на Конституцията. Я

"Категорично трябва да се затвори проектът АЕЦ "Белене", защото той източи 3 млрд. лв от българските граждани. Има 4-ма министри - Милко Ковачев, Миро Севлиевски, Румен Овчаров и Трайчо Трайков, които са в енергийната мафия. Вярвам, че прокуратурата ще се свърши работата и ще повдигнат обвинения, допълни лидерът на РЗС", коментира Янев.

Предлаганият от Янев служубен премиер Георги Марков е политик и конституционен съдия (от 1994 до октомври 2003 г.). На Президентските избори в България през 2006 г. е кандидат за президент.

#Яне Янев #Бойко Борисов #АЕЦ "Белене" #Милко Ковачев #Румен Овчаров #Трайчо Трайков #избори #Георги Марков #РЗС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »