60 лв сметка за ток получи умрял пловдивчанин

A A+ A++ A

60 лева сметка за ток е начислена за необитаем апартамент, чийто собственик е починал, съобщиха в петък от Организацията за обществена самозащита - ЕДНО, която в продължение на цяла седмица събира подписи и жалби срещу ЕРП-тата.

За последната седмица са подадени над 100 жалби. Има и сигнал за офис в столицата, който е затворен от няколко месеца, но има 4000 лева за електричество.

Сред основните проблеми са лошото качество на доставяната ел.енергия, липса на контрол при отчитане на тока и процедурни нарушения от служители на дружествата в ущърб на клиента, заявиха от ЕДНО.

Констатациите им заедно с 9000 подписа ще бъдат изпратени до президента, Народното събрание, ДКЕВР и трите енергокомпании.

От Организацията за обществена самозащита настояват да се въведат независими лаборатории за измерване на електромерите, а излъганите потребители да бъдат компенсирани.

„Даваме една седмица срок на компетентните институции да вземат мерки по тези проблеми, след което ще пристъпим към други действия", заяви координаторът за Пловдив Благовест Стефанов.

#ДКЕВР #ЕРП #ЧЕЗ #Енерго-Про #ЕВН #EVN

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »