ЧЕЗ извадиха синдикална декларация срещу „необоснованите обвинения"

ЧЕЗ извадиха синдикална декларация срещу „необоснованите обвинения"
Снимка: ЧЕЗ България
A A+ A++ A

Групата на ЧЕЗ в България излезе в петък вечерта с декларация срещу това, което според чешкото ЕРП са „необоснованите обвинения и нападки в последните дни срещу работниците и служителите от дружествата" й.

Осъждайки „осъществените прояви на насилие и опитите за посегателство върху тях, с цел възпрепятстване на изпълнението на техните служебни задължения, свързани с доставянето на ел. енергия до над 2 милиона клиенти на територията на Западна България, ръководствата на дружествата и синдикалните организации от ГРУПАТА ЧЕЗ в Република България, подписаха настоящата декларация, с която отправят своя общ апел към всички български граждани и компетентните български държавни органи за осигуряване на нормални и безопасни условия на труд, без наличие на заплахи и/или опити за посегателство върху техния живот и здраве, и/или имущество за изпълнението на техните високорискови служебни задължения и отговорности към обществото, свързани с доставката и разпределението на ел. енергия."

„Ръководствата на дружествата и синдикалните организации, като представители на над 3800 работници и служители, декларират, че ще продължат да изпълняват ежедневните си служебни си задължения, с висок професионализъм, честно и почтено полагайки всички усилия за недопускане на непрофесионални действия по отношение на потребителите на ел. енергия като проявяваме съпричастност и разбиране към тези наши клиенти, които са в невъзможност да заплащат консумираната от тях ел.енергия," заявяват още от ЧЕЗ и синдикалните организации в компанията.

„Обръщаме се към гражданите на Република България да се въздържат от прояви на агресия към работниците и служителите на ГРУПАТА ЧЕЗ в България, които като част от българското общество също са потърпевши от икономическата криза," завършва изявлението.

Освен от ръководството на ЧЕЗ в България, декларацията е подписана и от лидерите на синдикалните организации в групата компании.

#ЧЕЗ #ЕРП #синдикати #сметки за ток #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »