Нови сметки за ток на „Енерго-Про“ са с 28% по-ниски

A A+ A++ A

Клиентите на „Енерго-Про“, чийто срок за плащане на сметките за ток е до 15-о число на месеца, ще получат средно с близо 28 на сто по-ниски фактури, съобщиха от дружеството, снабдяващо с електроенергия Североизточна България.

Доставчикът вече отчете, че абонатите с падеж на сметките 10-о число ще платят с над 16 процента по-малко спрямо предходния месец.

Още по-голямо снижение на сметките ще получат онези потребители, които имат срок за плащане 25-о число, защото техният срок за отчитане на използвана електроенергия ще е най-кратък, прогнозират от компанията.

Един от факторите, който оказва влияние върху намалението на сметките за електроенергия за февруари спрямо тези за януари, е отчетният период, обясняват от „Енерго-Про“.

Доставчикът сравнява, че ако отчетният период през месец януари за клиенти със срок на плащане 15-о число включва средно 33 дни, то през февруари ще му бъдат отчетени средно 27 дни.

Освен това температурите през периода, включен в сметките за февруари на обслужваната от „Енерго-Про“ територия, са били с 2 градуса по-високи от температурите през периода, включен в сметката за януари.

Според сегашните данни около 37 на сто от клиентите на дружеството ще получат с близо 28 на сто по-ниски сметки.

Клиентите могат да получат информация за стойността на сметката си както и за индивидуалния си отчетен период на интернет страницата на компанията на денонощния телефон 0700 161 61 (на цената на един градски разговор) или в центровете за обслужване на клиенти.

#Енерго-Про #сметки за ток #ЕРП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"