Хората на Борисов редактирали в негова полза послание на британския премиер

Хората на Борисов редактирали в негова полза послание на британския премиер
Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

Пресцентърът на премиера в оставка Бойко Борисов е редактирал в негова полза съобщението на британския министър-председател Дейвид Камерън по повод решението за оставката на българския кабинет.

Уебсайтът на Министерския съвет съобщи в четвъртък, че „Дейвид“, както обича да го нарича Борисов, „пожелал успех“ на българския си колега на предстоящия предсрочен вот.

„Благодаря за сътрудничеството в рамките на европейските и евроатлантическите структури, благодаря и за приятелството. Пожелавам успех на предстоящите избори“, обяви пресцентърът.

Справка за същото съобщение на страницата на британския премиер обаче показва, че премиерът Камерън благодарил на Борисов за сътрудничеството, но не изразил никаква подкрепа за него на предстоящите избори в България:

„Министър-председателят днес позвъни на българския премиер Борисов след обявяването на предсрочни избори в България.

Министър-председателят изрази голямо възхищение от ясната позиция на правителството на премиера Борисов относно ролята на „Хизбула“ в бургаското бомбено нападение, и похвали лидерските качества, които Борисов прояви по въпроса.

Министър-председателят благодари на премиера Борисов за силното партньорство, на което двамата се радваха по европейските въпроси и за ангажиментите му към НАТО и реформите в ЕС. Той изрази надежда, че силното партньорство между Великобритания и България ще продължи и в бъдеще“.

Агенция БГНЕС припомня, че след срещата на Бойко Борисов с Барак Обама през декември 2012 Николай Младенов заяви, че Обама е казал, че ще гласува за Бойко Борисов и ГЕРБ.

В официален отговор до Иван Гарелов се казваше, че дипломатическата мисия на САЩ няма такава информация.

#Бойко Борисов #министър-председател на България #министър-председател на Великобритания #Дейвид Камерън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"