Костов: Президентът сега носи цялата отговорност

Костов: Президентът сега носи цялата отговорност
Снимка: БТА
A A+ A++ A

Лидерът на „Демократи за силна България“ Иван Костов заяви при пристигането си в Президентството за консултациите при държавния глава, че Синята коалиция няма да участва в служебен кабинет.

„Ние казахме кой бърза, с ликвидирането на възможностите поне най-важните мерки да бъдат взети. Бихме направили каквото зависи от нас, но президентът носи цялата отговорност. Той може да приключи тези разговори много бързо – в следващите няколко дни. Може и да даде шанс – от него зависи, защото на нас може просто нищо да не ни каже“, каза Костов, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

„Ще предложим на президента - да приеме тези неотложни мерки, нужни, за да се преодолее кризата с високите цени – да се промени методиката на цените, да бъдат махнати мандатите на контролните органи и да бъдат сложени нови състави и по този начин още преди разпускане на Народното събрание да се допринесе за решаването на ключови проблеми на страната. Тук е и мораториумът върху разпореждането на държавата и общините със земи в защитени територии“, добави още лидерът на ДСБ.

Според него основната причина за високите цени е много трудното финансово положение на НЕК, предизвикано от разходите за АЕЦ „Белене“.

Това малко се говори, защото медиите до голяма степен са манипулирани от енергийната мафия, смята той.

#Иван Костов #Синята коалиция #ДСБ #Росен Плевнелиев #Президент на България #АЕЦ "Белене" #НЕК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »