Илияна Йотова: Оставката на Борисов е закъсняла, но е правилният изход

Илияна Йотова: Оставката на Борисов е закъсняла, но е правилният изход
Европа е наясно със случващото се у нас, обясни Илияна Йотова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Оставката на кабинета на Бойко Борисов е закъсняла, но въпреки всичко това е най-правилният изход - оставка на правителството и предсрочни избори“, заяви евродепутатът от групата на социалистите Илияна Йотова.

„Това е възможният изход от политическата криза у нас“, подчерта Йотова пред „Фокус“.

По думите й бъдещето на страната сега е в ръцете на президента Росен Плевнелиев.

„Поздравления за речта му вчера. До голяма степен тя беше успокоение за хората и за партиите у нас“, каза още Илияна Йотова.

По думите на евродепутата Европа е наясно със случващото се у нас.

„Неслучайно преди две седмици в пленарна зала на Европейския парламент се проведе дебат по отношение на България във връзка с покушението над Ахмед Доган, но председателският съвет разшири темата с въпроси за законността и свободата у нас“, посочи Йотова.

Този факт според нея е достатъчно красноречив за впечатленията и мнението на евродепутатите за всичко, което се случва у нас.

„Нашите европейски депутати никак не са изненадани от това, което се случва в България. Протестите се следят много сериозно от години“, каза още Йотова.

„Ние имахме възможност да уведомим всички национални делегации в Групата на социалистите и демократите за ситуацията у нас за справедливите протести на хората, които въстанаха срещу високите си сметки и ниските доходи, за това, че протестът прерасна от сметките към оставка на цялото правителство, защото истинската причина за протестите е изключително бедният и мизерен живот, който водят болшинството българи“, коментира Йотова.

„Те протестират, защото няма бъдеще нито за тях, нито за децата им, за това, че България за съжаление се утвърди като най-бедната и най-безперспективната страна в Европейския съюз“, поясни тя.

Според Илияна Йотова тази оставка е на правителство, което четири години се е проваляло във всяко отношение.

#Илияна Йотова #евродепутат #Европейския парламент #Бойко Борисов #министър-председател на България #оставка на правителството #ЕС #Ахмед Доган

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"