БСП: Въпросът за Велико Народно събрание е отклоняване на вниманието

БСП: Въпросът за Велико Народно събрание е отклоняване на вниманието
Могат да се предприемат стъпки и преди разпускането на Народното събрание, смята Ангел Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Въпросът за евентуално свикване на Велико Народно събрание е отклоняване на вниманието в посока, която няма да донесе решение на настоящите проблеми, обяви заместник-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Ангел Найденов по повод гласуваната оставка на кабинета на премиера Бойко Борисов и последвалото изявление на президента Росен Плевнелиев.

Проблемите не са в посоката на Велико Народно събрание, а са в посока на "решения, свързани с радикална промяна на политиката, която се осъществява от страна на тези, които поемат отговорността за управлението на страната", каза още Найденов, цитиран от „Дарик".

В рамките на специализираните комисии и до разпускането на 41-то Народно събрание могат да започнат определени действия, коментира още Ангел Найденов.

По думите му могат да започнат например стъпките, свързани с цената на тока, съответно с решения, свързани с преглед на състоянието на ЕРП-та, ревизия на договорите.

„Най-малкото могат да бъдат приети такива промени в съществуващите закони, които да развържат ръцете на служебното правителство, за да осъществи определени действия, които хората очакват", посочи Найденов.

#Ангел Найденов #Народно събрание #Велико народно събрание #Бойко Борисов #министър-председател на България #Росен Плевнелиев #Президент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »