Димо Гяуров: В момента не може да се провери заплахата срещу Борисов

Димо Гяуров: В момента не може да се провери заплахата срещу Борисов
Почти съм убеден, че няма достоверна информация, която да свързва Ахмед Доган с подобно действие, обяви Димо Гяуров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„В момента абсолютно никой не може да направи проверка на информацията, която свързва Ахмед Доган със заплаха срещу Бойко Борисов“, обяви пред журналисти в парламента народният представител от Синята коалиция Димо Гяуров.

„Почти съм убеден, че няма достоверна информация, която да свързва Ахмед Доган с подобно действие“, каза Гяуров, цитиран от „Фокус“.

„Борисов е наясно, че никаква комисия не може да се направи, нито има форма, под която да бъде извършена подобна проверка. Спекулира, защото няма как някой да предостави информация, свързана с подобно дело или с подобна разработка на Народното събрание, защото това е категоризирана класифицирана информация“, добави Гяуров.

„Няма как да се получи достоверен отговор“, каза депутатът.

Той посочи, че тези, които имат право да видят тази информация, са премиерът, президентът и евентуално председателят на Народното събрание. По думите му парламентарна комисия не би могла да има право на достъп до тази информация.

Димо Гяуров обяви още, че папка „Лале“ е доста известна. „Тя беше предмет на една друга комисия в предишния парламент“, добави той.

Според Гяуров е доста безотговорно премиерът да дава такива изявления и добави, че не знае от коя година е заплахата за атентат срещу Бойко Борисов.

„По най-лошия възможен начин Борисов започва кампанията“, каза Димо Гяуров.

„Аз знам само за една заплаха, която е доказано фалшива и изготвена в София. Имаше една заплаха, която контраразузнаването доказа, че е фалшива“, каза депутатът, без да коментира от коя година е.

#Димо Гяуров #Бойко Борисов #министър-председател на България #оставка на правителството #Ахмед Доган #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници