Непланирана бременност – какви са алтернативите?

Непланирана бременност – какви са алтернативите?
A A+ A++ A

Невинаги една бременност е планирана – много бебета се раждат именно в резултат на непланирано забременяване. Понякога е много трудно за една жена да вземе решение иска или не да стане майка точно сега. Често има редица притеснителни фактори – колебаете се в партньора си, имате финансови затруднения, би било спънка за кариерата ви или нямате собствен дом. Мислите се блъскат в главата ви и не знаете какво да правите. Ето няколко неща, които трябва да претеглите, преди да вземете решение да станете ли майка именно сега:

  • Партньорът. Това е най-важният фактор за всяка жена – рамото, на което се обляга. Ако партньорът ви е несигурен, ако е по-скоро моментно увлечение или смятате, че отношенията ви нямат бъдеще, помислете добре дали сте готова да поеме тежестта да бъдете самотен родител. Това е огромна психическа, физическа и финансова тежест. Поговорете как се чувства той, дали е готов да бъде баща. Неговото мнение също е изключително важно за това как ще се развият нещата в бъдеще.
  • Здравето. Консултирайте се с гинеколог, поговорете откровено с него и го попитайте за здравословното ви състояние, за рисковете от евентуален аборт и дали има вероятност в бъдеще да имате репродуктивни проблеми след евентуален аборт.
  • Желанието ви. Ако искате да бъдете майка и майчинският инстинкт вече ви нашепва това, тогава може би е дошъл моментът за едно малко розово вързопче в живота ви. Пред желанието на една жена да бъде майка другите неща са преодолими трудности.
  • Материалната страна на нещата. Понякога на преден план излизат аргументи като кариерно развитие, липса на собствен дом, на достатъчно високи доходи. Седнете и поговорете с парньора си, преценете дали можете да поемете тази тежест. Понякога се касае за второ или трето дете, за което семейството не е готово.
Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"