Скандал избухна в италианския парламент

Скандал избухна в италианския парламент
Миналата седмица пакетът от мерки беше приет без проблеми от Долната камара на парламента и очакванията бяха, че същото ще стане и в Сената. Снимка: dailymail.co.uk
A A+ A++ A

Депутати от опозицията провалиха заседанието на Горната камара на италианския парламент, на което трябваше да бъде гласуван планът на правителството за строги икономии.

Сенатори от Северната лига надуха полицейски свирки и издигнаха плакат с надпис „Правителство на крадците“, предаде bTV.

Северната лига се обяви против пакета от мерки на стойност 33 милиарда евро, предложен от кабинета на Марио Монти за справяне с тежкото финансово състояние на страната.

Шумният протест в Сената продължи въпреки опитите на председателя му да въдвори ред.

„Засрамете се! Превърнахте Сената в стадион“, викаше председателят, но напразно. Така до гласуване на плана изобщо не се стигна. То беше отложено за днес следобед.

Миналата седмица пакетът от мерки беше приет без проблеми от Долната камара на парламента и очакванията бяха, че същото ще стане и в Сената. Сега приемането на плана е под въпрос. Ако Сенатът не го одобри, правителството на Монти ще падне.

#Италия #Парламент #мерки #Марио Монти #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"