Във финансовото министерство унищожават документи

Във финансовото министерство унищожават  документи
Проверката беше провокирана от информация в социалните мрежи, че от финансовото министерство се изнасят и изхвърлят документи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Унищожени и скъсани документи на Министерството на финансите бяха видени от репортери в черни торби за боклук в контейнерите зад ведомството, предаде БНР.

Проверката беше провокирана от информация в социалните мрежи, че от финансовото министерство се изнасят и изхвърлят документи.

По намерените остатъци личи, че документите са на Министерството на финансите. В един от малкото цели документи в купа пише, че заплатите на председателя на Държавната комисия по хазарта Калоян Кръстев и председателя на Агенцията за държавна финансова инспекция Теменужка Петкова са били увеличени от началото на тази година.

Промяната е според член от Кодекса на труда, който гласи, че работодателят може едностранно да увеличава трудовото възнаграждение на работника или служителя. Върху документа няма лого на финансовото министерство, но той беше намерен сред купа унищожени листи. Няма и посочено конкретно увеличение на заплатите.

#Министерството на финансите #Калоян Кръстев #Агенцията за държавна финансова инспекция #Теменужка Петкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"