36-годишният Пламен, който се самозапали във Варна, има нужда от кръв

36-годишният Пламен, който се самозапали във Варна, има нужда от кръв
36-годишният Пламен Горанов от Варна, който се самозапали пред Общината във Варна, изпитвал отчаяние и искал да протестира мирно. Снимка: Фейсбук/varnautre.bg
A A+ A++ A

В опасност е животът на мъжа, който се самозапали в сряда сутринта пред сградата на Общината във Варна, и има спешна нужда от кръвопреливане.

Човекът, който получи 80% изгаряния по цялото тяло и травми на белите дробове от обгазяването, е 36-годишният Пламен Горанов от Варна, разкрива сайтът varnautre.bg.

По данни на зам.-управителя на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Антоанета Касабова човекът е излял върху себе си 3-4 литра бензин, след което е драснал клечката на стълбите пред Общината.

Пламен Горанов е успял да си каже името, преди да изпадне в безсъзнание от тежките си травми. Малко след 10:00 часа той е настанен в реанимацията на Военна болница, откъдето съобщават, че има нужда от кръв – поне 5 литра само за днес, според информацията на лидера на протестите във Варна Иван Петров.

Пламен е фотограф и алпинист, според Иван Петров изпитвал отчаяние и искал само да протестира мирно – това пишело и на плакат на стълбите, на които се самозапалил.

#Варна #Пламен Горанов #протест #Иван Петров #самозапалване #кръв #кръводаряване #Военна болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »