Световните медии: Борисов не иска да ръководи страна, в която полицията бие хората

Световните медии: Борисов не иска да ръководи страна, в която полицията бие хората
Бойко Борисов подаде оставка под натиска на протестите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Би Би Си съобщава, че българският премиер Бойко Борисов е обявил оттеглянето на кабинета.

Медията цитира Борисов, който от парламентарната трибуна обяви: „Аз няма да участвам в правителство, под чиято власт полицията пребива хора“.

Чуждите медии и информационни агенции веднага гръмнаха с новината за оставката на българското правителство. Световни гиганти като Би Би Си и „Ал Джазира“ разпространиха информацията като „Гореща новина“, коментира OffNews.bg.

Борисов се обърна към вътрешния министър Цветан Цветанов с думите: „Цветанов, да благодарите на всички полицаи за положените усилия и това е жест и към тях да нямат работа на улицата, а да си гледат обществения ред и борбата с престъпността“.

Би Би Си отбелязва още, че оттеглянето на Борисов идва, след като хиляди хора из цяла България протестираха срещу високите сметки за ток. Все още не е ясно дали ще има предсрочни парламентарни избори, или изборите ще се проведат по график през юли.

Агенция „Ройтерс“ също посочва, че причината за оставката на българския премиер са протестите срещу високите цени на тока.

Агенцията на свой ред цитира думите на Бойко Борисов, че няма да бъде начело на правителство, в което полицията бие хората.

#Бойко Борисов #Цветан Цветанов #оставка #правителство #протести #високи сметки за ток #Би Би Си #Ройтерс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници