Фандъкова пусна снегорините

Фандъкова пусна снегорините
„Имаме готовност да затваряме движението за обработка и почистване най-вече на улиците на масовия градски транспорт“, каза Фандъкова. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Над 100 снегорина чистят улиците на София и ще продължат работата си през целия ден, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„Очакваме и по-голям трафик, задръствания и забавяне в графика на масовия градски транспорт“, заяви Фандъкова във връзка с почистването на улиците на града заради обилния снеговалеж, предаде БГНЕС.

„Имаме готовност да затваряме движението за обработка и почистване най-вече на улиците на масовия градски транспорт“, коментира тя.

Фандъкова изтъкна, че движението на снегопочистващите машини се следи с GPS система и във всеки един момент се знае къде са. Кметът припомни, че задължение на фирмите е да почистват тротоарите пред офисите си.

Темата за почистването на столичните улици беше и първото нещо, което дебатираха столичните общински съветници в първите минути на днешното си заседание.

Общинският съветник от левицата Жельо Бойчев поиска на следващото заседание Йорданка Фандъкова да докладва колко е струвало почистването днес.

Той започна серията откровения на общинарите кой от къде е минал, за да стигне до сградата на Столична община. Бойчев е минал тази сутрин по „Цариградско шосе“, „Ботевградско шосе“ и бул. „България“, които според него не са били почистени.

Фандъкова му обясни, че всички снегопочистващи машини са на терен и трасетата на масовия градски транспорт са били обработени изцяло.

Малина Едрева от ГЕРБ пък реши да защити ръководството на общината, обяснявайки как е пристигнала за заседанието на СОС жива и здрава, идвайки по „Цариградско шосе“.

„Социализмът много ни разглези“, коментира тя.

#Йорданка Фандъкова #Фандъкова #кмет #София #снегорини #пътища #сняг #почистване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници