Дайнов за оставката на Борисов: Безотговорен ход на уплашен човек

Дайнов за оставката на Борисов: Безотговорен ход на уплашен човек
Според Дайнов и начинът, и моментът за оставка са неподходящи и ходът на премиера Бойко Борисов показвал пълно бягство от всякаква отговорност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Като „абсолютно безотговорно действие на уплашен човек“ определи политологът Евгений Дайнов оставката на Кабинета „Борисов“.

„Този човек нищо не може да направи като хората. Не беше сега време и не е този начинът за подаване на оставка“, коментира политологът пред БГНЕС.

Според Дайнов и начинът, и моментът за оставка са неподходящи и ходът на премиера Бойко Борисов показвал пълно бягство от всякаква отговорност.

„Един служебен кабинет не е партиен, той се назначава от президента, така че и думите на Борисов, ДПС и БСП да си правят сега служебен кабинет бяха пълна глупост“, коментира политологът.

Той предположи, че за решението на Бойко Борисов е повлиял изводът, че ако протестите на гражданите продължат, до седмица България ще осъмне в барикади и положението ще стане неудържимо.

„Той имаше няколко дни, в които да покаже, че е държавник. Да сглоби парченца от разпадащите се неща, да обяви, че знае някакви решения, а не да тича да се опитва да подкупва всички протестиращи с някакви парченца и да се разиграват театри. Напълно объркан, безпомощен човек, който нямаше никакво място във властта“, подчерта още веднъж Евгений Дайнов.

Според него протестите на хората са оказали най-голямо влияние за решението на Борисов.

„Протестите оказаха най-голямо влияние, защото Борисов няма никаква устойчивост на властта. Ако имаше нормална партия, която да има нормално мнозинство, щяха да направят нещо да стабилизират нещата. То няма нищо. Той си беше сам и се оказа непригоден“, каза в заключение Евгений Дайнов.

#Борисов #оставка #Бойко Борисов #Евгений Дайнов #предсрочни избори #служебно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"