Шоколад спаси закъсала в снега студентка

Шоколад спаси закъсала в снега студентка
Колата на студентката заседнала на горски път и тя прекарала там 10 дни, като единствената й храна били две шоколадови десертчета. Снимка: kpho.com
A A+ A++ A

Студентка от Държавния университет в Аризона, която се водеше безследно изчезнала от 10 дни, беше открита в сряда в добро здраве.

23-годишната Лорън Елизабет Уайнбърг беше открита в югоизточната част на окръга Коконино преди обяд на 21 декември, съобщи Гари Блеър, говорителят на местния шериф, цитиран от „ФоксНюз“.

Служители на местното горско стопанство открили момичето, докато патрулирали със снегомобили. Лорън била премръзнала, мокра и гладна, но щастлива, че са я намерили.

Студентката решила да отиде до най-североизточните части на щата във възможно най-лошото време – на 12 декември в района се развихрила силна снежна буря, а натрупалият в резултат сняг достигнал близо метър.

Колата на студентката заседнала на горски път и тя прекарала там 10 дни, като единствената й храна били две шоколадови десертчета. Момичето пълнило шише от минерална вода със сняг и го оставяло върху колата, на слънце, за да се стопи снегът и да стане на вода, годна за пиене.

Метеоролози и представители на властите отбелязват, че е невероятно, че Лорън е оцеляла при тези условия – почти без храна, температури около нулата и близо метър сняг.

#Аризона #студентка #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »