СДС: Правителството да довърши мандата си, хората ще го оценят на избори

СДС: Правителството да довърши мандата си, хората ще го оценят на избори
Тези избори ще се превърнат в оценка на прехода, прогнозира лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Призивите за предсрочни избори, експертни и служебни правителства може да доведат само до едно - безотговорност и корупция. Нека правителството на ГЕРБ да си довърши мандата и да поеме отговорност. След това хората ще го оценят на избори“, обяви лидерът на СДС Емил Кабаиванов.

„Тези избори ще се превърнат в оценка на прехода - кой каква роля е играл в тези 23 г.“, посочи още Кабаиванов в интервю за в. „Труд“.

„Подкрепяме хората, защото не може в страна от ЕС доходите да са толкова ниски, че народът да не може да си плаща елементарните сметки. В същото време призовавам и протестиращите, и полицията към толерантност“, обяви лидерът на СДС.

По думите му, ако няма воля от двете страни за това и кабинетът не предприеме бързи мерки за решаване на проблемите, може да се окажем на косъм от анархията.

„И тогава и Господ да слезе, няма да оправи цените на тока. Какво експертно правителство? Кабинет „Беров“ с мандата на БСП и ДПС? Кражби и безотговорност. Предсрочен вот? Докато бъде насрочен, ще дойде време за редовен!“, аргументира се Кабаиванов.

Според него само с освобождаването на финансовия министър Симеон Дянков напрежението няма да спадне. От кабинета се очаква бързо, в рамките на дни, да извади конкретни мерки за икономиката и доходите, както и за действия конкретно в енергетиката, подчерта Кабаиванов.

Лидерът на СДС смята, че отнемането на лиценза на ЧЕЗ е правилна стъпка.

„Това, че ДКЕВР ще се избира от парламента с мнозинство от 2/3 и с участие на гражданското общество - също подкрепяме. Но не е достатъчно“, каза още Кабаиванов.

#Емил Кабаиванов #протести #избори #Симеон Дянков #оставка #ДКЕВР #ЧЕЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »