RIM може би са отказали оферта за придобиване от Amazon

RIM може би са отказали оферта за придобиване от Amazon
A A+ A++ A

От известно време съдбата на RIM изглежда доста неясна, защото компанията непрекъснато губи пазарни позиции. Анализаторите, а по всяка вероятност и самата компания възлагат надежди на следващата версия на операционната система BlackBerry, но общото мнение е, че RIM трудно ще навакса преднината, която имат iOS и Android. Особено след като BlackBerry 10 се очаква през втората половина на следващата година. Миналата седмица пък пазарни анализатори изразиха мнение, че компанията трябва да бъде продадена или поне портфолиото с патентите й, докато според други и само смяната на операционната система с Windows Phone би помогнала на RIM да навакса изгубената преднина.

В началото на тази седмица Reuters публикува неофициална информация, че през лятото на тази година RIM са отказали предложение да бъдат купени от Amazon. Канадската компания е отговорила, че предпочита да се опита да разреши проблемите си самостоятелно, а мениджмънтът се опасява, че лошото представяне в момента трудно би предизвикало интереса на евентуални купувачи. В същото време в RIM допускат, че се намират в позиция, в която могат да се възползват от предимствата на технологията си за push email и от популярното приложение BlackBerry Messenger.

Според информацията на Reuters разговорите между евентуални купувачи и RIM не са преустановени, но заинтересованите компании по-скоро са ориентирани към изчакване, тъй като смятат, че RIM ще продължи да губи позиции и съответно цената й ще намалее още. В същото време евентуална сделка с Amazon не е изключена, тъй като при производството на Kindle Fire са използвани някои от основните компоненти на таблета BlackBerry PlayBook, което е следствие от факта, че и двете компании използват едно и също предприятие за производство на таблетите си.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"