Бившият посланик на Германия: Истинската причина за протеста е бедността

Бившият посланик на Германия: Истинската причина за протеста е бедността
Същинската причина за този бунт е немотията на българския народ, смята бившият посланик на Германия Клаус Шрамайер. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На България отново й предстоят тежки времена, прогнозира бившият германски посланик в София Клаус Шрамайер, като направи паралели между днес и 1997.

Финансовият министър Симеон Дянков е пожертван, защото не пожелал да се съгласи с предизборните подаръци, които правителството на Бойко Борисов се готви да раздаде, а именно - увеличения на заплатите и пенсиите, смята Шрамайер, цитиран от „Дойче Веле“ и БГНЕС.

По повод масовите протести в България Шрамайер изказа мнението, че цените на тока са само повърхността.

Същинската причина за този бунт е немотията на българския народ. Задълженията и бюджетният дефицит на страната може и да са ниски, но почти няма икономически ръст. А дори и да го има, той не стига до малкия, обикновения човек, обясни бившият германски посланик.

От друга страна, забелязваме постоянен спад в рейтинга на ГЕРБ и лично на премиера Бойко Борисов, което е знак за растящото политическо недоволство в страната, каза още Шрамайер.

По думите му неотложните реформи се бавят от години, навсякъде неуредиците вземат връх.

Към това трябва да прибавим несекващите скандали в съдебната система и постоянното протакане при вземането на важни решения, посочва бившият германски посланик.

#Бойко Борисов #министър-председател на България #протести #Симеон Дянков #оставка #България #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"