Станишев: Борисов е готов на всичко, за да задържи властта

Станишев: Борисов е готов на всичко, за да задържи властта
„Ние подкрепяме протестите, но нямаме намерение да яхваме хората“, обясни лидерът на БСП Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Виждаме, че Борисов е готов на всичко, само и само да задържи властта в свои ръце и той и Цветанов да правят избори“, заяви председателят на БСП Сергей Станишев след заседание на партията.

„Това ясно говори за намерения за манипулации и фалшификации на изборите“, подчерта Станишев, цитиран от БГНЕС.

„Има един общ знаменател на протестите, това са граждански протести срещу плячкосването на държавата по време на това управление. Протестите са абсолютно обосновани и ние заявихме преди много време, че подкрепяме исканията на гражданите и сме на страната на хората“, каза лидерът на БСП.

„Още в неделя поисках оставката на този кабинет, който не е в състояние да реши нито един от проблемите, заради които хората излязоха на улицата. Този кабинет няма и морално, и политическо доверие“, коментира още Станишев.

„Ние ще започнем от утре поредица от консултации с парламентарни и извънпарламентарни политически сили, граждански и синдикални организации за намиране на решение“, обеща Станишев.

„Ситуацията е крайно взривоопасна, опитват се да яхнат протестите. Ние подкрепяме протестите, но нямаме намерение да яхваме хората“, изтъкна той.

„Този кабинет и този парламент са изчерпани. Нищо не би могло да се промени с персонални промени, чиято единствена цел е да се спаси Бойко Борисов. Нямаме намерение да легитимираме промените в кабинета със своето присъствие в парламентарната зала“, заяви Станишев.

„Искам да предупредя правителството, че това е опасно поведение, което не е адекватно на исканията на протестиращите, които искат оставка на кабинета. Най-честното е да се проведат предсрочни парламентарни избори и каквото кажат хората, това да стане“, добави той.

Станишев коментира и факта, че за изплащането на парите за земеделските производители се извадиха пари от фискалния резерв и се наложи емитирането на допълнителен дълг.

„Хазната очевидно е празна и нямат пари за изпълнение на основни свои задължения“, заяви лидерът на БСП.

#Сергей Станишев #Бойко Борисов #министър-председател на България #Цветан Цветанов #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"