Менда Стоянова: Дянков бе успешен финансов министър, но неуспешен вицепремиер

Менда Стоянова: Дянков бе успешен финансов министър, но неуспешен вицепремиер
Стоянова подчерта, че Дянков е направил „няколко важни неща във финансовата сфера, които трябва да признаем“.
A A+ A++ A

Симеон Дянков, който подаде оставка в понеделник, свърши работата си като министър на финансите, но не успя в ролята си на вицепремиер, заяви зам.-председателят на Народното събрание и председател на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова. 

„Не може един вицепремиер - имаше проблем в това качество, да не води интензивен диалог със синдикатите и работодателите и да не бъде в добър синхрон с неправителствените и обществените организации“, каза Стоянова пред ТВ7.

Тя подчерта, че Дянков е направил „няколко важни неща във финансовата сфера, които трябва да признаем и които трябва да се пазят като тенденция“.

„За да се развива България, трябва да има инвестиции, а за това е нужна финансова стабилност, ясна и предвидима данъчна политика в подкрепа на бизнеса - по отношение на тези неща в макрорамката той свърши своята работа“, коментира зам.-председатеят на парламента.

Според нея ще е лош сценарий за България, ако правителството подаде оставка.

„Само след четири месеца не само протестиращите, но и хората пред телевизорите, които гледат какво става на улицата, могат да кажат какво искат“, посочи тя.

Стоянова коментира думите на премиера Бойко Борисов от миналата седмица, че тя е  достойна да стане следващия премиер,

„Имам административен опит и вероятно премиерската позиция изисква общ поглед какъвто аз имам, но човек трябва да си зададе въпроса достатъчно ли е това“, каза тя.

#Менда Стоянова #Симеон Дянков #Бойко Борисов #Народно събрание #протести #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »