„Хосподарске новини”: Чехия да се грижи по-добре за златната си кокошка ЧЕЗ

„Хосподарске новини”: Чехия да се грижи по-добре за златната си кокошка ЧЕЗ
От началото на годината 4853 българи са подали сигнал в ЧЕЗ за висока сметка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чешката държавна компания ЧЕЗ се сблъсква с проблеми на Балканите. Тези проблеми, както и неясната ситуация около завършването на атомната електроцентрала „Темелин“, критиките към участието на компанията в бизнеса със слънчева енергия и намаляване на печалбата повдигат въпроса дали държавата не трябва да се грижи по-добре за своята „златна кокошка“, коментира чешкият вестник „Хосподарске новини“, цитирана от Rнформационна агенция „Фокус“.

Въпросът е дали проблемите на Балканите моhdj да се отразят на прекалената самоувереност на ръководителите на ЧЕЗ в Чехия, където техният бизнес дълго време и до голяма степен е покрит от политиката, пише изданието.

Междувременно акциите на ЧЕЗ продължиха да падат за четвърти пореден ден, след като българското правителство заплаши компанията с отнемане на лиценза й за извършване на електроразпределителна дейност в България, предаде агенция „Блумбърг“ в понеделник.

В предобедната търговия на борсата в Прага цената на книжата на енергийната компания намаля с 0.5% до 616 крони, докато в предишните дни понижението беше 3%.

#ЧЕЗ #Балканите #България #акции #бизнес #сметки за ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"