Протестът в София - стрелба, 11 арестувани, счупени стъкла на парламента

Протестът в София -  стрелба, 11 арестувани, счупени стъкла на парламента
При сблъсъците с протестиращите са пострадали двама полицаи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Единайсет души са задържани по време на протеста в София срещу високите сметки за ток и отопление в понеделник вечерта.

Митингът продължи до 21.00 часа и събра около 2000 души.

При сблъсъците с протестиращите са пострадали двама полицаи, които са осигурявали обществения ред по това време, предаде информационна агенция "Фокус".

От Народното събрание протестиращите тръгнаха към Орлов мост, по бул. „Васил Левски”, по ул.„Патриарх Евтимий”, там част от протестиращите се пръснаха по ул. „Витошка”, а по-малки групички са останали на „Патриарх Евтимий”. Част от останали групи са започнали да хвърлят предмети – камъни и други срещу сградата на Народното събрание, полицаите и автомобилите. В резултат на това има счупени стъкла. Изпочупени са стъклата и огледалата на шест.

В полицията е имало подаден сигнал за стрелба на ул. „Лайош Кошут”. Един гражданин е стрелял срещу протестиращите със сигнално оръжие, тъй като са блъскали колата му и той възпроизвел изстрел от прозореца на жилището, в което живее. Човекът е задържан. Намерена е гилзата. При стрелбата няма пострадали.

Жандармерията е направила жива преграда, така че протестиращите да не могат да минат по бул. „Витоша”. Част от протестиращите са преминали по бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Витоша”. Друга част от тях са тръгнали по бул. "Витоша" към Съдебната палата.
Пътят към офиса на ЧЕЗ е бил локиран от жандармерията. Протестиращите са обръщали контейнери за боклук, скандирали са обидни изказвания, „мафия”, развявали се български знамена. Жандармерията е била замервана с контейнери, с боклуци и пластмасови шишета.
Протести имаше вчера и във Варна, Пловдив, Кюстендил и други градове на страната.

#Народно събрание #жандармерия #полиция #протестиращи #сблъсъци #София #високи сметки за ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"